keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Puolivälin tilannekatsaus

Ensimmäisenä viikonloppuna meillä oli  7 ruokalajin quebec-finland menu. Meillä itsellämme oli alkukeitto, jossa oli hienoksi pilkottua brunoise kuutioituja vihanneksia, grillattua siikaa ja lientä. Pääruokana meillä oli pekoniin käärittyä poroa, suomalaista perunamuusia ja uunijuureksia. Jälkiruokana meillä oli tyrni-valkosuklaa moussea ja lakka pannacottaa. Asiakkaat olivat tyytyväisiä ja ruoka oli kuulemma hyvää :) minä olin alkuruokakeiton teossa mukana ja minulla oli apukäsiä mukana, paikalliset opiskelijat justin ja santiago, sekä Hannele suomesta. 

Maanantaina meillä oli vapaapäivä koska ravintola oli kiinni. Kävimme ottawassa kanadan historia museossa ja oli hienoa nähdä mitä kaikkea historiaan kuuluukaan! Sen jälkeen kävimme syömässä lounasta ja tämän jälkeen käytiin hieman shoppailemassa läheisessä kauppakeskuksessa les promenadessa. 

Koko viimeviikon olin leivontapuolella justinin kanssa ja tiistaina ja keskiviikkona teimme oikeastaan pannacottaa ja sokerikoristeita. Se oli todella mielenkiintoista. Perjantaina oli ensimmäinen päivä kun tuli semmonen fiilis että apua. Voi johtua suurelta osin siitä että parinani oli todella vaativa opiskelija. Selvisin kuitenkin!

Viikonloppuna olin sitten sairaana flunssassa ja kävimme lauantaina eläinpuistossa parc   omegassa. Siellä peurat tulivat syömään porkkanoita suoraan autosta. Sieltä ei tullut kuvia koska otin kaikki kuvat järkkärillä.

Maanantaina täällä oli kokkikisa ja en ollut sitä katsomassa, koska olin flunssan kourissa. Eilen sitten tulin kouluun ja teimme koko päivän MACARONSEJA. Pieniä leivoskeksejä. Voisinko sanoa että ne on aika vaikea tehdä jos ei ole aikaisemmin tehnyt.

Ensin sulatettiin sokeri ja vesi sekä samaan aikaan kananmunanvalkuainen osa 1. Kun sokeri oli 100 asteista, laitettiin monitoimikone pyörimään kovemmin, että valkuaisesta tuli vaahtoa. Sitten kun sulanut sokeri oli +116 astetta tai enemmän, se sekoitettiin kananmunanvalkuaisen kanssa ja siitä tehtiin sitten kovaa vaahtoa. Seuraavaksi sekoitettiin karamelli, mantelijauho, valkuainen osa 2 ja tomisokeri keskenään ja siihen sitten kahdessa osassa valkuaisvaahto. Sitten pursotettiin pellille. Ilmeisesti ne ei nyt sitten onnistunutkaan niin kuin olisi pitänyt, joten teemme ne tänään kolmannen kerran uudelleen. Huh!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti