torstai 11. helmikuuta 2016

Macaronsit osa 2

En keksinyt parempaa otsikkoa. Jouduimme siis eilen tekemään macaronsit uudelleen. Tein vielä illalla lisäsatsin ihan itsekseni. Tällä kertaa oli takuuvarma resepti näille ranskalaisille mantelileivoksille. 

250g sokeria
250g tomusokeria 
250g mantelijauhoa
95g kananmunan valkuaista
90g kananmunan valkuaista 
Tilkka vettä

Ensin sulatetaan sokeri ja vesi kattilassa. Kun sokeri alkaa sulamaan, vesi alkaa haihtumaan pois. Kun sokeri on 116 asteista, laitetaan 95g kananmunaa vatkautumaan ja kun sokeri saavuttaa 120 asteen lämpötilan, se kaadetaan valkuaisvaahdon joukkoon. Vaahto annetaan vatkautua itsekseen kunnes se on jäähtynyt. Tässä välin sekoitamme tomusokerin, mantelijauhot ja kananmunan valkuaisen (90g) keskenään ja tässä vaiheessa on mahdollista laittaa kananmunaan haluamaansa väriainetta. Kunnes valkuaisvaahto on jäähtynyt, se lisätään kahdessa osassa mantelijauhoseokseen. Kun nämä on sekoitettu, taikina kaadetaan pursotin pussiin ja pursotetaan pellille. Lämpötiloja en valitettavasti muista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti