250g sokeria
250g tomusokeria
250g mantelijauhoa
95g kananmunan valkuaista
90g kananmunan valkuaista
Tilkka vettä
Ensin sulatetaan sokeri ja vesi kattilassa. Kun sokeri alkaa sulamaan, vesi alkaa haihtumaan pois. Kun sokeri on 116 asteista, laitetaan 95g kananmunaa vatkautumaan ja kun sokeri saavuttaa 120 asteen lämpötilan, se kaadetaan valkuaisvaahdon joukkoon. Vaahto annetaan vatkautua itsekseen kunnes se on jäähtynyt. Tässä välin sekoitamme tomusokerin, mantelijauhot ja kananmunan valkuaisen (90g) keskenään ja tässä vaiheessa on mahdollista laittaa kananmunaan haluamaansa väriainetta. Kunnes valkuaisvaahto on jäähtynyt, se lisätään kahdessa osassa mantelijauhoseokseen. Kun nämä on sekoitettu, taikina kaadetaan pursotin pussiin ja pursotetaan pellille. Lämpötiloja en valitettavasti muista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti