lauantai 30. tammikuuta 2016

Kuulumisia reissun päältä

26.1 Tänään pilkoimme ja siivutimme sipseiksi eilen kuorimamme perunat ja maustoimme ne. Huomasin, että täälläkään ei suolaa, kermaa eikä voita säästellä. Kuorimme myös lisää perunoita ja teimme niistä lieriön muotoisia. Huomenna siivutamme ne mandoliinilla niinkuin tänäänkin. Huomenna on sitten ensimmäinen kattaus ja toivottavasti se menee hyvin. Opin varmasti paljon annoksien teosta koska se on todella tarkkaa ja annoksiin tulee monta komponenttia. Teen ainakin parhaani, mehän olemme täällä oppimassa!

27.1 Tänään oli kova päivä. Ensimmäinen kattaus, tupa täynnä jengiä. 80 annosta 45 minuuttiin. Kova homma mutta aivan mahtavaa! viiriäisiä meni 43 ja ribsejä 37. Teimme home made majoneesiä ja yllätyin, että majoneesi on melkeimpä pelkkää öljyä. (Kuva) myöskin paistoimme sipsit ribseille ja niistä tuli hyviä. Ensimmäinen kerta kunnon ala cartessa, tosi jännää!

28.1 Tänään oli toinen kerta kunnon ala cartessa mutta aivan huippua silti! Annoksia oli tällä kertaa neljä. Samat kuin eilen, mutta lisänä kala ja lihakastike annos perunamuusilla. Ribsien kanssa tarjottiin ranskalaisia. Jännää huomata että oikeasti tuolla tehdään ranskalaiset itse. Perunat ja porkkanat tulee kuorineen päivineen kun suomessa tottunut siihen, että kaikki tulee valmiiksi kuorittuina. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti